preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Učenici 4. razreda PŠ Glogovac posjetili školsku knjižnicu

Dana 22.10.2019. učenici 4. razreda PŠ Glogovac posjetili su školsku knjiižnicu u Matičnoj školi Koprivnički Bregi. U ugodnom  druženju proveli smo 2 sata, a tijekom posjeta učenici su razgledali knjižnicu koju će od iduće godine moći redovito posjećivati i boraviti u njoj. Sat u knjižnici bio je posvećen "pobjeđivanju" straha od debelih knjiga što su učenici uspješno i postigli riješavajući zadatke služeći se rječnicima.Otkrivali su nove riječi i njihova značenja, a sat smo završili igrom Pet sekundi. Kroz igru su učenici razgibavali „sive ćelije“ te su u vrlo kratkom roku morali navoditi po tri pojma koji su se od njih tražili. Nadamo se da su uživali te da će redovito posjećivati knjižnicu kada postanu učenici 5. razreda.

   

Dijana Pleadin, knjižničarka


Gostovanje Udruge Bolje sutra

Učenici 3. i 4. razreda PŠ Glogovac sudjelovali su u radionici Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ iz Koprivnice. S članovima Udruge razgovarali su o različitosti i toleranciji, vrijednosti volontiranja te važnosti prepoznavanja tuđih potreba. Učenici su i sami imali priliku na trenutak osjetiti kako je biti osoba s invaliditetom te s kojim preprekama se moraju svakodnevno suočavati. Uz pomoć prijatelja iz razreda uspješno su savladali prepreke te vjerujemo da će ih ova radionica potaknuti na pružanje pomoći osobama kojima će biti potrebna.

 

Dijana Pleadin. knjižničarka


Kazališna predstava „Dva ježa“

Danas su učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali na kazališnoj predstavi „Dva ježa“ koja prati dogodovštine Dobrice i Zloćka. Zloćko izgura iz kuće brata Dobricu, te on kreće na put na kojem susreće razne životinje. Pomaže ime u neprilikama koristeći svoju dobrotu i komadić ugljena koji je ponio sa sobom te stječe nove prijatelje. U predstavi su aktivno sudjelovali i sami učenici pritom učeći moralne vrijednosti kao što su briga i ljubav prema bližnjima, dobrota, plemenitost, oprost i požrtvovnost.

 


Dan sjećanja na Vukovar

U nedjelju 18. studenoga učenici, roditelji i učitelji PŠ Glogovac paljenjem lampaša obilježili su Dan sjećanja na grad Vukovar.

 

                                                                                                Učiteljica Ozana Patrčević

KESTENIJADA U GLOGOVCU

 

Tradicionalna kestenijada u Glogovcu ove se  godine održala u petak 26. listopada od 16sati. Učenici su cijeli tjedan donosili kestene u školu, a učiteljice, teta Ljubica i ostali roditelji pripremili su i donijeli fine kolače, klipiće i sokove. Roditelji, djeca, ravnateljica i učitelji iz PŠ Glogovac i OŠ Koprivnički Bregi zajedno su se družili uz pečene kestene i razgovor do kasnih popodnevnih sati. Bilo nam je lijepo i već se sad veselimo sljedećoj kestenijadi.

 

Ana Turk, dipl.učiteljica

 

Dani kruha u Područnoj školi

Dana 10.10.2018. učenici i učitelji obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Obilježavanje toga dana tradicionalan je čin zahvalnosti Bogu za kruh i krušne proizvode, a kratkim programom i obraćanjem vjeroučitelja pokazali smo kako cijenimo ono što imamo.

 


 

                                                                                              Učiteljica: Ozana Patrčević

 

 

 

Rujan 2018. – Sigurno u prometu

U okviru projekta Sigurno u prometu u 1. razredu PŠ Glogovac gostovali su djelatnici HAK – a i Prometne policije Koprivnica.

 

Učiteljica: Ozana Patrčević

 

 

 

Doček đaka prvaka u PŠ Glogovac

 

 

U ponedjeljak 3.rujna 10 učenika je krenulo prvi puta u školu. Uz kratak i prigodan program učenici trećih i četvrtih razreda poželjeli su im dobrodošlicu, a svi učitelji puno dobrih ocjena, uspjeha i smijeha.

                                                                               

                                                                                         Učiteljica: Ozana Patrčević

 

Izvanučionička nastava učenika 3.razreda - 25.5.2018.

 

U sklopu svog jednodnevnog izleta učenici 3.razreda MŠ Koprivnički Bregi i PŠ Glogovac  posjetili su dana 25.svibnja mjesta Varaždin, Lepoglavu i Trakošćan.

Izlet smo  započeli u Lepoglavi , posjetivši  Etno kuću obitelji Štefanek gdje nas  je ljubazna vlasnica Aleksandra Štefanek upoznala s načinom izrade lepoglavske čipke, ali i nekim zanatima kojima su se bavili naši „stari“ . Učenici su , primjerice, naučili kako su se i od čega izrađivali tzv. „cekeri“, koji su se alati upotrebljavali za svakodnevne poslove,te kako su se  muškarci i žene odijevali  i živjeli prije stotinjak godina.

Zatim smo posjetili i razgledali dvorac Trakošćan uz stručno vodstvo, doznavši tako kada se i kako dvorac nadograđivao i obnavljao. Također smo naučili više i o obitelji Drašković koja je u dvorcu živjela.

Nakon ručka,  otputovali smo u  Varaždin gdje smo u Trgovačkom centru Lumini posjetili Cinestar i pogledali animirani film „Luka i čarobni muzej“, naravno, uz konzumaciju neizostavnih kokica i Coca-cole. Puni dojmova i lijepih uspomena , kući smo se vratili u 19,30 sati.

 

                                              Učiteljice Ozana Patrčević i Aleksandra Bračko

 

Koprivnica-Križevci –Čabraji

 

22.5.2018. učenici drugih razreda MŠ i PŠ bili su na izvanučioničnoj nastavi. Posjetili su  Podravku, Muzej prehrane,autobusni i željeznički kolodvor,banku, poštu,knjižnicu, Gradski muzej  i Grkokataoličku crkvu u Križevcima. Na kraju našeg putovanja opustili su se uz igru na OPG-u Rakić u Čabrajima.

                                         

 Učiteljice: Suzana Vusić i Biserka Vlah

 

Kutak za čitanje u PŠ Glogovac

Potaknuti željom da učenicima Područne škole Glogovac omogućimo svakodnevni doticaj s knjigama za slobodno čitanje stvorili smo mali kutak za čitanje. Zajedničkim trudom djelatnika škole i uz pomoć koprivničkog Bibliobusa kutak smo opremili časopisima, stripovima, slikovnicama i enciklopedijama za djecu, a građu ćemo redovito zamjenjivati kako bi učenicima stalno bili dostupni novi sadržaji. Kutak je postao mjesto gdje učenici rado provode slobodne vrijeme te će se u njemu odvijati aktivnosti poticanja čitanja, satovi informacijske pismenosti i druge aktivnosti s učenicima Područne škole.

 

Dijana Pleadin, knjižničarka


Dan sporta i obitelji

 

U ponedjeljak 30.4.2018. godine, učenici PŠ Glogovac zajedno sa svojim učiteljima obilježili su " Dan sporta i obitelji ".  Kroz različite igre pokazali su svoju spretnost i natjecateljski duh. Zahvaljujemo roditeljima koji su se odazvali, učinili nam ovaj dan smislenijim te se  zajedno s nama  zabavili i uživali.

                                                                                                 

Učiteljica : Ozana Patrčević              

 

 

Svjetski dan osoba s Dawn sindromom

 

Osim početka proljeća, 21. ožujka obilježava se i “Svjetski dan sindroma Down“. Taj datum (21/3) predstavlja 3 kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom. Tako smo mi i ove godine na simboličan način odjenuvši šarene čarape  iskazali podršku osobama s Dawn sindromom te barem na jedan dan ponosno nosili različite  čarape imajući na umu da ih neki od nas bez pomoći ne mogu upariti.  

Učiteljica : Ozana Patrčević

 

Mogućnost volontiranja za osnovnoškolce

 

 

Dana 9.3.2018.  školu Glogovac posjetila je članica Volonterskog centra Koprivnica i održala kratko predavanje učenicima trećih i četvrtih razreda. Kroz prigodnu prezentaciju učenike je upoznala s pojmom volontiranja i objasnila im kako i gdje mogu volontirati. Najzanimljivi su bili primjeri u kojima učenici pomažu onima kojima je pomoć potrebna, a sve u svrhu osobnog zadovoljstva. Predavanje je završilo citatom kojima je potaknula učenike na razmišljanje o volontiranju i o tome kako dobrih djela nikada nije previše.

  

                   

 Učiteljica: Ozana Patrčević

 

                                                                                                   

 

 

 

Mali lektirni kviz

 Učenici 3. razreda PŠ Glogovac sudjelovali su 1.3.2018. u kvizu te provjerili svoje znanje o romanu Vlak u snijegu. Prisjetili su se glavnih događaja iz romana, povezivali osobine s likovima, saznali tko se pere jednom godišnje, koliko iznosi članarina u zadruzi Ljubanovac te naučili značenje novih pojmova.

Dijana Pleadin, knjižničarka


Poštar Kolbaba u knjižnici (20.2.2018.)

 Današnji sat lektire za učenike 2. razreda prošao je u druženju s poštarom  Kolbabom iz Poštarske bajke. Upoznali su neobične poštarske patuljke te  uočavali stvarne i nestvarne elemente bajke. Pričanjem priče po slikama  određivali su tijek radnje te otkrivali poruke „sakrivene“ u njoj. Naučili su  izrađivati kovertu origami tehnikom te dobili zadatak da i sami napišu pismo  dragoj osobi pazeći da im se ne dogodi ista greška kao i Franceku. Pronašli su i  ispravili sve greške u Francekovom pismu te tako vježbati pravopis.

Dijana Pleadin, knjižničarka


TEMATSKI MASKENBAL- DOMINO PLOČICE

(GLOGOVEČKI DOMINOS)

 

Ove godine učitelji PŠ Glogovac odlučili su se za drugačiji maskenbal. U dogovoru s roditeljima u našoj školi danas su se mogle vidjeti crno- bijele kreacije. Jednaki, a opet različiti učenici su ponosno nosili bijele točkice na crnim platnima koje su izradili njihovi učitelji. Uz slatke krafne, ples i zabavu obilježili smo maškare, a ,,paljenjem“ fašnika završili ludu zabavu  te sretno i nasmijano otišli svojim kućama.   

 Domino pločice lako padaju. Ali, naše ne, jer iza njih stoje učitelji postojani i čvrsti kao stijene.

 

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AFrPItkpwVxYXGw&cid=01194E4E09D1987A&id=1194E4E09D1987A%21430&parId=1194E4E09D1987A%21139&o=OneUp

 

 

                                                                                    Učiteljica: Ozana Patrčević

 

 

DETEKTIVSKI SAT LEKTIRE U 4. RAZREDU PŠ GLOGOVAC

 U četvrtak (18.1.2018.) četvrtaši PŠ Glogovac proveli su blok sat u obradi lektire „Emil i detektivi“ prateći uzbudljive dogodovštine glavnih junaka. Za zagrijavanje su se prisjetili važnih informacija iz romana kroz niz pitanja, a nakon toga je slijedila interaktivna obrada. Učenici su, prateći tijek radnje, stvarali svoju kartu priče, iznosili svoja mišljenja o knjizi te pisali novi završetak knjige prema svojim zamislima. Dodijelili su nagradu knjizi u kategoriji najuzbudljivija knjiga i najbolji lik te pisali pismo autoru. U pismu su izrazili željui da ih autor posjeti u njihovoj školi kako bi mu postavili neka pitanja te mu predložili da napiše nastavak romana u kojem bi bilo više djevojčica. Učenici su se iskušali u  pisanju pravog novinskog članka u kojemu su izvještavali o događajima, molili građane za pomoć te nudili nagradu onome tko zna važne informacije o lopovu. Sve svoje radove prikazali su na zajedničkom plakatu i tako dobili cjeloviti prikaz ovog uzbudljivog romana.


Nikolinje u Glogovcu

 

I ove godine vrijedne učiteljice pripremile su kratak program kako bi zajedno sa svojim učenicima, ali i najmilijima obilježili blagdan Svetog Nikole. U nekoliko kratkih točaka djeca su pokazala ono što su tjednima vrijedno pripremali. Na kraju programa sve prisutne obradovao je Nikola podjelivši im poklone.

 

 

Učiteljica: Ozana Patrčević

 

 

 

Izlet u Zagreb

Učenici četvrtih razreda Matične i Područne škole su u petak, 17. studenoga 2017. posjetili Zagreb.  Razgledali  su Zračnu luku Franjo Tuđman, Tehnički muzej i Planetarij, Hrvatski sabor i Muzej grada Zagreba. Prošetali su Gornjim gradom i tunelom Grič, vozili se uspinjačom i osladili u Mc Donald'su.

   Vlatka Kunić i Goran Patljak

 

 

Sjećanje na Vukovar

Dana 17.11.2017. učenici PŠ Glogovac zajedno sa svojim učiteljicama odali su počast  žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred škole.

Ozana Patrčević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posjet Prometne policije

U ponedjeljak, 6.11.2017., učenike 2. razreda Područne škole u Glogovcu posjetila je predstavnica Prometne policije iz Koprivnice. Učenici su ponovili i utvrdili znanja o sigurnosti u prometu.

 

  

 

 

 

 

 

 

 Učiteljica Jelena Šimunić

 

Mali književni kviz u Glogovcu

U petak, 3.11.2017., a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, učenici od 1. do 4. razreda PŠ Glogovac sudjelovali su u malom književnom kvizu u kojem su pokazali zavidno znanje o likovima, književnicima i događajima iz priča i pjesama. Podijeljeni u 4 grupe svaka je odabrala svoje ime te su se tako natjecali Knjižničari, Patuljci, Iggy Playeri i Neuništivi koji su i odnijeli pobjedu s bodom prednosti. Osim što su se zabavili, učenici su naučili i nešto novo, a za svoje znanje su nagrađeni slatkim nagradama. Ostale fotografije potražite u fotogaleriji.

  

Dijana Pleadin, knjižničarka

 

Dan svih svetih

 

 

Uoči blagdana Svih svetih učenici drugog i trećeg razreda PŠ Glogovac obišli su sa svojim učiteljicama groblja u Glogovcu te upalili svijeće na grobovima učiteljice Petre Zetović i učitelja Branka Stankovića.

                                     Učiteljica Jelena Šimunić

 

Sigurnost na vodi

 

 

U četvrtak, 26. listopada, u prostorijama OŠ Koprivnički Bregi, održano je predavanje na temu „Siurnost na vodi“. Predavanju su nazočili učenici 4. razreda MŠ Koprivnički Bregi i PŠ Glogovac, a održao ga je gospodin Goran Višak iz Crvenog križa.

Učenici su aktivno sudjelovali u predavanju i upijali savjete vezane u pravilno i odgovorno ponašanje tijekom boravka u vodi.

Na kraju je održana uzbudljiva radionica u kojoj su učenici koristili „voki-tokije“.

             Učitelji 4. razreda Goran Patljak i Vlatka Kunić                                                       

 

 

DAN KRUHA

 

 

U PŠ Glogovac obilježen je Dan kruha.

 Učiteljica Jelena Šimunić

 

 

 

KESTENIJADA U GLOGOVCU

 

U petak, 20.10.2017. godine, održana je još jedna vrlo uspješna kestenijada na školskom igralištu Područne škole Glogovac. Toplo jesensko poslijepodne privuklo je brojne učenike, roditelje i učitelje. Recitatorska skupina za dobrodošlicu  pripremila je nekoliko jesenskih recitacija. Vrijeme smo proveli u ugodnom druženju uz pečene kestene, domaće štrukle, kolače i sokove.

Više fotografija pogledajte u foto-galeriji škole.

                                           Učiteljica Jelena Šimunić

 

SVIBANJ – MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

 

 

Članovi DVD-a Glogovac ( Maja Solina, Marko Sršek i Martina Škrobar) održali su učenicima prvog razreda predavanje na temu „ Zaštita od požara“.

Učenicima je prezentirana vatrogasna oprema, zaštitna odjeća i navalno vozilo.

 

 

                                                                                                                                       Učiteljica Biserka Vlah 

 

PRIMANJE U POMLADAK CRVENOG KRIŽA

 

U četvrtak, 11. 5. 2017., učenici prvog razreda primljeni su u pomladak Crvenog križa.

Ispred Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica stigla nam je gospođa Natalija Tušek, a učenici su je dočekali uz recitacije i pjesmu.

 

 

                                                                                                                                            Učiteljica  Biserka Vlah 

 

IZVANUČIONIČKA NASTAVA  VARAŽDIN  I TRAKOŠĆAN, 31.3.2017.

Učenici  4.-ih razreda MŠ K. Bregi  i PŠ Glogovac posjetili su Varaždin i Trakošćan u sklopu svoje izvanučioničke nastave . Prekrasno vrijeme, odlično raspoloženje, otkačen vodič i  zanimljive lokacije učinile su izlet uspješnim i zabavnim.

Nakon usputnog zaustavljanja u Lepoglavi i doručka, učenici su uz stručnu pratnju  razgledali  dvorac Trakošćan i naučili puno novih činjenica o povijesti  dvorca i njegovih vlasnika. Tamo su imali i dovoljno slobodnog vremena za šetnju uz prekrasno jezero i  igru . Nakon ručka u obližnjem bistrou Trakošćan,  veselo društvo krenulo je put Varaždina gdje je posjetilo Stari grad Varaždin i Gradski muzej . Izlet je završio  u kinu  CineStar   Varaždin gdje smo pogledali crtić „ Štrumfovi-skriveno selo „ , te se počastili odličnim kokicama i osvježavajućim sokićem.

                                                                                      Učiteljice Jelena  Risek  i Aleksandra Bračko

 

 

 

Učenici  3. razreda Matične i Područne škole saznali kako nastaje knjiga

U četvrtak (23.3.2017.), učenici 3. razreda Matične i Područne škole učili su kako nastaje knjiga i koji put knjiga treba prijeći kako bi od pisca na kraju stigla do nas, čitatelja. Razgovarali smo o načinima nastajanja knjiga u prošlosti – od pera i tinta i prepisivanje preko Guttenbergovog tiskarskog stroja pa do modernih tehnologija. Temu smo povezali s ekologijom i načinima očuvanja prirode. Učenici su saznali koji je posao pisca, ilustratora, prevoditelja i nakladnika te koje podatke o knjizi mogu pronaći na naslovnoj stranici. Sat je završio malim kvizom znanja i samostalnim zadacima kroz koje su učenici pokazali naučeno.

Dijana Pleadin, knjižničarka


Poštujem prijatelja drugačijeg od mene

 

Područna škola Glogovac obilježila je 21.3. Dan osoba sa sindromom DOWN – učenici i djelatnici nosili različite čarape.

 

 

Škola plivanja

U periodu od 13.3. do 17.3.2017. godine, učenici trećih razreda MŠ Koprivnički Bregi i PŠ Glogovac, pohađali su školu plivanja na bazenima „Cerine“ u Koprivnici. Učenicima naše škole pridružili su se i učenici OŠ Novigrad Podravski.

Učenici su prvog dana bili testirani kako bi se raspodijelili u 5 skupina prema sposobnostima, od plivača do neplivača.

Tijekom obuke, učili su različite tehnike plivanja i održavanja na vodi. Upornost i marljivo vježbanje rezultirali su većim brojem plivača na završnom testiranju.

U završnom natjecanju plivača, učenik Ivan Magdić (PŠ Glogovac) zauzeo je treće mjesto.

                                                                                                          

                                                                                                                    Učitelji: Goran Patljak i Vlatka Kunić

 

Lutkarska predstava „Velika ljubav maloga miša“

U petak, 24.2.2017., učenici od 1. do 4. razreda Matična škole i Područna škole Glogovac sudjelovali su u lutkarskoj predstavi „Velika ljubav maloga miša“, u izvedbi Kazališne družine „Putujuće kazalište“ iz Osijeka. Učenici su s velikim zanimanjem pratili dogodovštine zaljubljenog miša Skočibrka i mišice Sunčice te su se i sami okušali u ulozi glumaca.

 


Doček sv.Nikole u Glogovcu

 

Učenici, učiteljice i djelatnici  PŠ Glogovac upriličili su svečani doček za sv.Nikolu i njegovog pomagača Krampusa. Na priredbi su sudjelovali učenici iz Plesne skupine, Recitatorske skupine i Dramsko-scenske skupine s prigodnim programom. Mali sv.Nikola i Krampus pomogli su u podijeli poklona kojima su se veselili svi mališani.
           Hvala Općini na donaciji i pomoći pri kupnji pokona.

         U školi su nas drage učiteljice Biserka, teta Ljubica i Rubina prekrasno iznenadile uređenim kaminom i čizmicama gdje su svi učenici i učitelji pronašli mali poklončić za svakog.

 

 

Ana Turk, dipl.učiteljica

 

 

Dan sjećanja na Vukovar obilježen u PŠ Glogovac

Učitelji, školsko osoblje i učenici na današnji dan obilježili su Dan sjećanja na Vukovar. Učitelj Goran Patljak pripremio je prekrasnu prezentaciju „Zapamtimo Vukovar“ te s djecom popričao zašto obilježavamo taj dan. Zatim su svi zajedno upalili lampaše na stazi ispred škole koji će svojom svjetlošću podsjetiti sve stanovnike Glogovca na patnju i žrtvu grada Vukovara. 

 

 

ZUBOMOBIL POSJETIO OŠ KOPRIVNIČKI BREGI

 

                Unatoč kišnom danu, 8.11. posjetio nas je ZUBOMOBIL. Svi učenici matične i područne škole od prvog do četvrtog razreda imali su priliku ući i razgledati Zubomobil. Kratko predavanje o higijeni zubiju održala im je stomatologinja Petra Percač te su učenici pokazivali kako pravilno oprati zube. Stomatologinja je najavila da pregled ne boli te da ih ne treba biti strah, a učenici su veselo i ponosno obznanili da su svi već bili kod zubara. Svaki od učenika je nakon pregleda dobio diplomu, vrećicu s četkicom i pastom za zube koje će svakodnevno koristiti kod kuće.

                Donosimo vam interviju koji smo obavili s Petrom Percač, dr.mrd.dent.  i Ivom Kirin, jednom od organizatorica Zubomobila.

Tko je organizator Zubomobila?

>Organizator je Orbit i Liječnička komora dentalne medicine.

Iz kojeg je grada Zubomobil prvi put krenuo i kada je to bilo?

>Krenuli smo od juga prema sjeveru, tako je Zubomobil 19.9.2016. krenuo iz Cavtata.

Koliko gradova i škola ste do sad posjetili?

>Posjetili smo 40-ak škola i nešto više gradova jer smo išli i u područne škole.

Kako djeca reagiraju na Zubomobil? Je li ih više strah zubara ili su veseli i zaniteresirani za pregled?

>Veseli su i oduševljeni. Čak i oni koji se u početku boje, kasnije ih sve zanima i idu na pregled.

Peru li djeca dovoljno zube?

>Ne baš. Treba prati minimalno 2-3 puta dnevno. Kružnim pokretima sa svih strana.

Što se vama najviše sviđa kod Zubomobila?

>Reakcija djece. Njihovo oduševljenje i zanimanje za Zubomobil.

Jeste li vi kao dijete čuli priču o Gricu i Grecu - karijesu koji napada zube?

>Da, naravno.

Koju poruku biste poslali učenicima?

>Bitno je redovito održavati higijenu zubiju.

 

Slike pogledajte u fotogaleriji.

 

 

Novinarska skupina, 7.a

Ana Turk, dipl.učiteljica

 

 

Svi Sveti

Povedom blagdana Svih Svetih  prisjetili smo se učitelja koji su  svoj posljednji počinak pronašli  na grobljima u Koprivničkim Bregima i Glogovcu,  te smo im  paljenjem svijeća i molitvom  odali  počast.

Vlatka Kunić

KESTENIJADA U GLOGOVCU

Dana 27.10.2016., ispred Područne škole Glogovac održala se kestenijada za učenike, roditelje, učitelje i ostale stanovnike Glogovca. Kestenijada je započela u 17h i trajala je do večernjih sati.

Skupilo nas se puno veselih i dobro raspoloženih. Ugodno smo se družili, lijepo zabavili i pojeli puno kestena i kolača. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti i ostalih školskih godina.

 

Novinarska skupina, 7.b razred

 

SIGURNOST NA VODI-PREDAVANJE ZA UČENIKE 4.RAZREDA

U četvrtak, 27.listopada, u prostoru OŠ Koprivnički Bregi ,održano je zanimljivo predavanje na temu „Sigurnost na vodi“ . Predavanju su nazočili učenici 4.razreda MŠ Koprivnički Bregi  i PŠ Glogovac, a održao ga je predstavnik Crvenog križa gospodin Goran Višak.

Učenici su aktivno sudjelovali u svim etapama predavanja, upijajući  savjete vezane uz pravilno i odgovorno ponašanje tijekom boravka u vodi i neposrednoj blizini nje. Svoju su zainteresiranost dodatno potkrijepili i raznim pitanjima na koja je predavač strpljivo odgovarao.

Na kraju je održana i uzbudljiva radionica tijekom koje su učenici,podijeljeni u timove, „spašavali“  unesrećenog  upotrijebivši  njima  omiljene „voki-tokije“.

                                   Učiteljice 4.razreda Jelena Risek i Aleksandra Bračko

 

 

Učenici i djelatnici obilježili Svjetski dan kravate

Danas su učenici i djelatnici škole. noseći kravate, obilježili Svjetski dan kravate. Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a raširila se Europom u 17. stoljeću sudjelovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu (1618.-1648.). Prve su kravate (marame) bile izrađene od grubih materijala i njih su nosili vojnici,  a svilene i pamučne kravate nosili su časnici. Taj "hrvatski elegantni stil“ postao je simbol kulture i elegancije.

Dijana Pleadin, knjižničarka

 

DANI KRUHA U PŠ GLOGOVAC

Dane kruha u PŠ Glogovac obilježili smo u srijedu 12.listopada. Učenici su u školu donijeli mnoštvo različitih proizvoda od brašna. Klipiće, kolače, peciva, kruh i ostale proizvode vrijedno su ispekli roditelji, bake i učenici. Proizvode smo izložili u školsko predvorje gdje je vjeroučitelj Ivan Golubić izmolio molitvu, zahvalio se za plodove te pročitao Razmišljanje o kruhu. Nakon kratkog programa svi smo se zajedno pogostili i isprobali sve ukusne delicije.

Ana Turk, dipl. učiteljica

Rječnici i pravopisi

Učenici 4.r. PŠ Glogovac su u četvrtak (22.9.2016.) saznali da u svakodnevnom govoru koristimo mnogo riječi koje su iz drugih jezika, a posebno iz njemačkog i engleskog, ušle u naš govor te su pritom pokušavali pronaći hrvatske izraze. Ova aktivnost je poslužila kao uvod u sat tokom kojeg su se učenici naučili služiti rječnicima i pravopisima. Imali su priliku pronaći objašnjenja, provjeriti točnost napisanih riječi te tako bogatiti svoj rječnik.

Dijana Peladin, knjižničarka

 

DOBRO DOŠLI, ĐACI PRVACI!

 

U ponedjeljak, 5.9.2016. 18 učenika Matične škole i 15 učenika Područne škole prvi su put sjeli u školske klupe. U školu su stigli u pratnji roditelja s torbama na leđima. Za nove učenike i njihove roditelje upriličeno je druženje uz zanimljiv program koji su izveli učenici trećih i četvrtih razreda. Razrednice Suzana Vusić i Biserka Vlah upoznale su svoje prvašiće te su im se obratili ravnateljica Karolina Vidović i načelnik Općine Koprivnički Bregi koji im je uručio poklone.
Vidno uzbuđeni učenici, roditelji i razrednice nastavili su druženje u svojim novim razredima.Ana Turk, dipl.učiteljica

Udruga "Bolje sutra" - 3.6.2016.


Danas su našu školu posjetili članovi udruge "Bolje sutra".
Kroz razgovor i igru predočili su učenicima na različite poteškoće s kojima se susreću svakodnevno.


Ozana Vusić

Prvašići posjetili knjižnicu u Koprivničkim Bregima

 U četvrtak, 28.4.2016., učenici prvog razreda Područne škole Glogovac s razrednikom Goranom posjetili su školsku knjižnicu u Matičnoj školi. Sat je započeo zagonetkama koje su u sebi krile odgovore o kojima su učenici zajednički razgovarali. Tako su prvašići naučili što je uopće knjižnica, što sve tamo mogu pronaći i raditi, kako se zove osoba koja radi u knjižnici i kako im ona može pomoći u učenju i istraživanju te ponešto o pravilima ponašanja u knjižnici i prema knjizi. Budući da knjige ne vole kada im se rade „uši“, učenici su naučili što je to straničnik te su i sami izradili svoj vlastiti. Iz mnoštva slikovnica odabrali su za sebe najzanimljiviju i samostalno ju posudili. 

Dijana Pleadin, knjižničarka

 

 

„Sa Zebrom sigurno u školu“ – 1. razred

Učenici prvih razreda MŠ Koprivnički Bregi i PŠ Glogovac sudjelovali su u predavanju predstavnika HAK-a o sigurnosti u prometu, dana 10. i 11. rujna 2015. godine.

Predavanje je bilo jasno ,kratko i učenicima razumljivo, a učenici su  pokazali strpljivost i zainteresiranost  za pravila vezana uz ispravno  ponašanje u prometu. Na priloženim slikama vidi se kako su se prvašići u Koprivničkim Bregima pokazali kao vrsni slušači i aktivni sudionici predavanja.

Na kraju su svi dobili  malen poklon-slikovnicu i bojanku.

 

                                    Učitelji: Dragica Horvat-Fuček i Goran Patljak

 

Stigli su nam prvašići

 

U ponedjeljak, 7. 9. 2015. 15 učenika prvog razreda Matične škole i 7 učenika Područne škole  prvi su  puta  sjeli u svoje klupe. Uzbuđena lica djece koja su danas napravila svoj prvi korak u svijet odraslih ispunila su učionice Osnovne škole  Koprivnički Bregi. Stigli su novi prvašići, nova generacija. 

U Područnu školu stigli su u pratnji roditelja s torbom na leđima.  Prije nego što se oglasilo školsko zvono, za mališane i njihove roditelje upriličeno je druženje, uz prigodan scensko-literarno glazbeni bogat i zanimljiv program koje su izveli učenici četvrtog razreda učiteljice Jasne Podgorelec. Učenike je riječima ohrabrenja pozdravila ravnateljica Karolina Vidović, a zatim im se obratio načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić te im uručio poklone i vjeroučitelj Josip Ferlindeš. Učitelj Goran Patljak  pozdravio je svoje učenike.           

U Matičnoj prigodni program izveli su učenici četvrtog razreda učiteljice Vlatke Kunić škole,uz ravnateljicu, načelnika općine pozdrave je uputila vjeroučiteljica Rosana Vucković Kišić. Učenicima je bilo najvažnije da upoznaju svoju učiteljicu Dragicu Horvat-Fuček.

 

 

Dragica Horvat-Fuček i Goran Patljak

Nogometna utakmica za maturalac

Na Srpnicu se u Glogovcu u  sklopu nogometnog turnira održala jedna netipična utakmica. Učenici 7. razreda odigrali su utakmicu protiv ekipe učitelja i općinskih vijećnika. Ekipa odraslih je ovaj puta pokazala više spretnosti u nogometu i pobijedili sa 3:1, ali su učenici bili jako sretni i zahvalni svim okupljenima koji su svojim dobrovoljnim prilozima pomogli u prikupljanju sredstava za maturalac.

Učenici zahvaljuju i svim ljudima koji su i nakon misa u Bregima i Glogovcu te navečer na zabavi u domu velikodušno sudjelovali u akciji za maturalac.


Ivana Biluš

 

Zbivanja u PŠ - gošća u razredu učenika

Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara. Slijedom toga, u prvom smo razredu ugostili zapovjednicu DVD-a Glogovac Maju Solina.
            U petak,15.5.2015. godine, u okviru teme sata razredne zajednice- Zaštita od požara, učiteljica Maja održala je vrlo zanimljivo predavanje i prezentaciju o zaštiti od požara i o radu DVD-a. Učiteljica je na vrlo slikovit način nastojala djeci predočiti što poduzimati da do požara ne dođe te kako se ponašati u slučaju požara.
Nakon toga učenici su imali priliku upoznati i isprobati zaštitnu vatrogasnu odjeću i obuću.
             Na kraju predavanja saznali smo da članovi DVD-a nisu članovi samo zato da gase požare već se unutar društva pripremaju za različita vatrogasna natjecanja te razvijaju prijateljstva i pozitivan natjecateljski duh.


Biserka Vlah

 

 

Dan darovitih

Osnovna škola Koprivnički Bregi obilježila je Dan darovitih učenika 20.3.2015. Izradili smo plakat na kojem smo predstavili naše darovite učenike. Predstavili smo 2 učenika PŠ Glogovac. 

Mateo Sitar

je učenik 4. razreda PŠ Glogovac. Već od 1. razreda pokazuje interes za predmet matematiku. Njegovo logičko zaključivanje došlo je do izražaja u 3. razredu kada je sudjelovao na natjecanju „Klokan“. Ostvario je zavidan rezultat, plasiravši se među 10 posto najuspješnijih matematičara u RH  (njegova starosna dob). Sudjelovao je i  na školskom natjecanju iz matematike u kojem ostvario 1. mjesto.

PatrickDušić

je učenik 4. razreda PŠ Glogovac. Osvojio je na školskom natjecanju u školskoj godini 2014./2015. 1. mjesto iz predmeta matematika. 

                                                                                            Goran Patljak

Šale, trice, zvrndalice

 

 

MAŠKARE U PŠ GLOGOVAC

 

 

Sveti Nikola u PŠ Glogovcu

 

U petak,5.prosinca,u 17 sati okupili smo se u Društvenom domu u Glogovcu.Obilježili smo blagdan omiljenog dječjeg sveca – svetog Nikole.U programu su sudjelovali učenici naše područne škole.Učenici su pjevali,recitirali,plesali i glumili,a sve sa željom da zabave mnoge male i velike posjetitelje.

I ove godine zahvaljujemo Općini Koprivnički Bregi što je svojim darovima obradovala mnoga dječja srca.

                                                                                                          Biserka Vlah

 

SIGURNOST U PROMETU - 1.RAZREDI PŠ GLOGOVAC  I MŠ KOPRIVNIČKI BREGI

 

U četvrtak,27. studenog 2014. godine ,predstavnica PU Koprivničko-križevačke gospođa Aleksandra Krnjašić nazočila je roditeljskim sastancima roditelja  učenika prvih razreda, i to u 16:30 sati u MŠ K.Bregi te u 17 sati u PŠ Glogovac.

Pojasnila je roditeljima kako osigurati sigurnost djece kao sudionika prometa, te im dodatno pojasnila mjere odgovornog ponašanja prilikom vožnje u automobilu i na biciklu . Roditelji su se aktivno uključili u raspravu, postavljali pitanja te na sve upite dobili precizne i jasne odgovore.

                                    učiteljice  Biserka Vlah i Aleksandra Bračko

 

 

Župan Darko Koren otvorio novoizgrađeno sportsko igralište Područne škole Glogovac

 

Župan Darko Koren  sa svojim je  suradnicima u četvrtak, 6. studenoga, otvorio novoizgrađeno sportsko  igralište Područne škole Glogovac koja je u sastavu Osnovne škole Koprivnički Bregi.

Vrijednost ove investicije je 160 tisuća kuna, od čega je Koprivničko-križevačka županija financirala pedeset posto troškova, dok je drugih pedeset posto preuzela Općina Koprivnički Bregi. Površina novog igrališta iznosi oko 500 kvadratnih metara.

Četrdesetak učenika Područne škole Glogovac razveselilo je župana pjesmom i zajedničkom nogometnom utakmicom. Ovu prigodu župan je iskoristio i za obilazak škole  kako bi s ravnateljicom Karolinom Vidović razgovarao o načinu rada i uvjetima u spomenutoj školi.

 

POSJET PROMETNE POLICIJE - 1.razredi

 

Predstavnica prometne policije,gospođa Aleksandra Krnjašić, posjetila je učenike prvog razreda PŠ Glogovac i MŠ Koprivnički Bregi, u ponedjeljak 22.rujna 2014.godine i održala zanimljivo predavanje o sigurnom ponašanju u prometu.

Učenici su slušali,zainteresirano postavljali pitanja i sudjelovali u raspravi.Mnogi su naveli primjere o pravilnom ponašanju u prometu  iz svakodnevnog života ,ali najvažnije je da su svi osvijestili važnost obaveznog nošenja kacige i štitnika prilikom vožnje bicikla i vezanja na stražnjem sjedalu kod vožnje u automobilu.

Na poklon su dobili reflektirajuće ovratnike i naljepnice za udžbenike, te su pljeskom i zajedničkom fotografijom nagradili simpatičnu policajku.

                                                             Učiteljice:Biserka Vlah i Aleksandra Bračko

 

 

 

„Sigurnost u prometu“,1.razredi

Učenici prvih razreda PŠ Glogovac i MŠ Koprivnički Bregi sudjelovali su u predavanju predstavnika HAK-a o sigurnosti u prometu, dana 16.rujna 2014. godine.

Predavanje je bilo jasno ,kratko i učenicima razumljivo, a učenici su  pokazali strpljivost i zainteresiranost  za pravila vezana uz ispravno  ponašanje u prometu. Na priloženim slikama vidi se kako su se prvašići u Glogovcu pokazali kao vrsni slušači i aktivni sudionici predavanja.

Na kraju su svi dobili  malen poklon-slikovnicu i bojanku.

                                     Učiteljice 1.razreda,Biserka Vlah i Aleksandra Bračko

 

 

 

 

 

 

Zaziv Duha Svetoga

Na početku nove školske godine okupili smo se na Misi i zazivu Duha Svetoga koju je predvodio naš župnik Josip Koščak.

Za uspješan početak školske godine učenici Područne škole Glogovac primili su blagoslov u školi 11. rujna, a učenici Matične škole okupili su se na Svetoj misi u župnoj crkvi svetog Roka 12. rujna s početkom u 8, 00 sati.

                                                                                                          Sanja Danček

 

DOBRO DOŠLI, ĐACI PRVACI!

Naše prvašiće dočekali smo u područnoj i matičnoj školi s početkom u 10:00 i 11:00 sati. Prigodan program pripremili su učitelj Goran Patljak s učenicima u područnoj školi i učiteljica Dragica Horvat-Fuček s učenicima matične škole.

Učenike i njihove roditelje dočekali su i pozdravili ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović, predstavnica Općine Koprivnički Bregi gđa Kristina Škoda, vjeroučiteljica Rosana Vucković Kišić te naravno njihove nove učiteljice, Biserka Vlah i Aleksandra Bračko. Nakon tople dobrodošlice i riječi ohrabrenja, učiteljice su svoje nove učenike i njihove roditelje povele u njihove razrede na druženje i dogovor oko zajedničkih prvih koraka u našoj školi.

Fotografije dočeka prvašića možete vidjeti u našoj foto-galeriji.

 

Zahvaljujemo se Koprivničko-križevačkoj županiji i Županijskoj upravi za ceste što su za učenike prvih razreda osigurali sigurnosne krijesnice kako bi ih vozači što bolje zamijetili. Hvala i Općini Koprivnički Bregi koja je osigurala prigodne poklone za početak školske godine.

Našim prvašićima želimo sretan početak te obilje sretnih dana u školskim klupama!

 

„Među vama sada trepću glumci i mornari,

prodavači, učitelji, sestre i urari.

Među vama rastu pisci i poete...

Svi nek' čuju: nema toga što ne može dijete!“

(N. Šarić)

 

 

Pedagoginja:

Jelena Šimek

 

 

 

Božić dolazi

Kad se male ruke slože, sve se može. Ali, kada se slože ruke roditelja, odgajateljica i učiteljica, tada se može još mnogo više.

Stoga smo u petak – 29.11.2013.- u područnoj školi u Glogovcu održali predbožićnu radionicu. Svoje snage udružile su mame: Marina, Manuela i Mirela, odgajateljice Sanela i Sofija te učiteljice drugog i četvrtog razreda da bi izradile jaslice za našu područnu školu.

Posebno zahvaljujemo našem bivšem učeniku Mihaelu Vusiću koji je uložio puno truda i svojeg slobodnog vremena da bi jaslice što bolje izgledale. Jaslice smo izrađivali od prirodnih materijala: drveta, trske, kukuruzovine i komušine.

Nadamo se da je ovo poticaj i ostalim roditeljima da nam se pridruže u sličnim školskim aktivnostima.

Biserka Vlah

 

 

18. studenoga – Područna škola Glogovac

 

Danas poslijepodne okupili smo se ispred naše škole kako bismo se, poput mnogih građana Hrvatske, tradicionalnim paljenjem svijeća prisjetili žrtava Vukovara i Domovinskog rata.

Sudjelovanjem u akciji  „I u mom gradu Vukovar svijetli“ iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost svim žrtvama Vukovara.

 

                                                                                                              Biserka Vlah

 

12.09.2013.učenicima 1.r. u PŠ Glogovac predavanje je održao predstavnik HAK-a, gospodin Ivica Ressler, na temu: Sigurno u prometu. Na kraju su svi učenici dobili prigodne darove.

                                                                                  Razrednica: Mira Hrpalo

 

 

Prvi dan nastave, 2. rujna 2013., dočekali smo naše đake prvake u područnoj i matičnoj školi s početkom u 10:00 i 12:00 sati. Prigodan program pripremile su učiteljice 4. razreda sa svojim učenicima, učiteljica Biserka Vlah s učenicima u područnoj školi i učiteljica Aleksandra Bračko s učenicima matične škole.

Učenike i njihove roditelje dočekali su i pozdravili ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović, zamjenica načelnika Općine Đurđica Mustaf, vjeroučitelj Božidar Skelin te naravno njihove nove učiteljice Suzana Vusić i Mira Hrpalo. Nakon tople dobrodošlice i riječi ohrabrenja, učiteljice su svoje nove učenike i njihove roditelje povele svaka u svoj razred na druženje i dogovor oko zajedničkih prvih koraka u našoj školi.

Zahvaljujemo se Koprivničko-križevačkoj županiji i Županijskoj upravi za ceste što su za učenike prvih razreda osigurali sigurnosne krijesnice kako bi ih vozači što bolje zamijetili. Hvala i Općini Koprivnički Bregi koja je našim prvašićima podijelila prigodne poklone za početak školske godine.

Našim prvašićima želimo puno uspjeha te obilje sretnih dana u školskim klupama!

 

 

 

Novu školsku godinu 2011./2012.  u našoj školi započeli smo u veselom ozračju. Svečano smo dočekali naše prvašiće. Kratki program dobrodošlice pripremili su stariji učenici i učiteljice Jasna Podgorelec i Mira Hrpalo. Roditelje i učenike pozdravili su: ravnateljica Karolina Vidović, donačelnica Đurđica Mustaf i župnik Josip Koščak.

 

Hrvatski olimpijski dan obilježen je u našoj školi 9.rujna sportskim igrama na školskom igralištu.

 

12. listopada svečano smo obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prigodni program pripremile su vjeroučiteljica Ivana Korčanin i učiteljica engleskog jezika u prvom razredu Jasmina Azenić.

Nakon zajedničke molitve, koju je predvodila naša vjeroučiteljica, svi smo zajedno blagovali kolače i peciva koja su donijeli naši učenici.

  I ove je godine sveti Nikola pohodio naše mjesto i svojim darovima obradovao svu dječicu. U patrnji mu je bio neizbježni Krampus.

            U utorak, 6,12,2011,, društveni dom u Glogovcu bio je premalen za sve pristigle. Prigodni program pripremili su učenici naše škole sa svojim učiteljem, učiteljicama i vjeroučiteljicom te djeca iz male škole i igraonice sa svojom odgajateljicom. Programu su nazočile ravnateljica naše škole Karolina Vidović i donačelnica naše Općine Đurđica Mustaf.Ovom prilikom zahvaljujemo načelniku naše Općine Mariju Hudiću što je i ove godine osigurao sredstva za kupnju darova.

 

 

FAŠNIK U PODRUČNOJ ŠKOLI

Danas je u našoj školi bilo vrlo neobično i veselo. Učionice i hodnike okupirale su vesele maškare. Bilo je tu gusara, princeza, vitezova, likova iz bajki, vještica, mačaka, mišića, zebrica, orijentalnih ljepotica, klaunova i tko zna kakvih sve još likova. Učionice su bile prepune smijeha i pjesme. Na kraju smo se osladili svježim krafnama. Sutra ćemo maske pospremiti. Čekat će sljedeću godinu i maskenbal u našoj školi.

   

 

   

 

TražilicaKalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Svi u školi svi pri stolu 5


KNJIŽNICA

Dobro došli u knjižnicu.

Pratite događanja.

Pretražite katalog i pronađite knjigu koja vam je potrebna.


JELOVNIK

 

Brošura za roditelje-,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati", Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske


 

NE govoru mržnje na internetu

 


TKO SMO MI?


ZELJOTEKA 2020.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2020.pdf


ZELJOTEKA 2019.

Priloženi dokumenti:
zeljoteka 2019 small.pdf


ZELJOTEKA 2018.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2018.g..pdf


ZELJOTEKA 2017.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2017.pdf


ZELJOTEKA 2016.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2016..pdf


ZELJOTEKA 2015.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2005..pdf


ZELJOTEKA 2014.


ZELJOTEKA 2013.


ZELJOTEKA 2012.


ZELJOTEKA 2011.


ZELJOTEKA 2010.


RASPORED SATI

Priloženi dokumenti:
Raspored sati 2020-21.docx


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Školstvo

Dnevni tisak

Tražilice
 • Google
 • Yahoo


INFORMACIJE


Anketa
Volite li ići u školu?
e-lektire


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju