preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

Vodič kroz srednje škole 2021./2022. Koprivničko-križevačke županije

Dragi učenici i roditelji,

na sljedećoj poveznici možete preuzeti digitalnu verziju ovogodišnjeg Vodiča kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije:

https://kckzz.hr/vodic-kroz-srednje-skole-2021-2022/

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 28. 5. 2021. 11:31

Objavljene publikacije "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2021./2022.- Idemo u srednju!"

Poštovani roditelji i učenici,

na mrežnoj stranici www.upisi.hr potrebno je pratiti sve nove informacije glede prijava i upisa u srednju školu.

Web stranica je ažurirana; objavljene su publikacije "Prijave i upisi u srednje škole za šk. god. 2021./2022. - Idemo u srednju!", Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2021./2022. i sve aktualnosti koje ste dužni pratiti, a na lijevoj strani ekrana je izbornik plutajućih gumbi s često postavljenim pitanjima, hodogramom datuma za sve vrste prijava obrazovnih programa i video uputama.

Navedene publikacije dostupne su na: https://www.upisi.hr/upisi/Novosti/Novost/2748

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 26. 5. 2021. 09:23

ODLUKA O UPISU UČENIKA U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠK. GOD. 2021./2022.

Dragi učenici i roditelji,

objavljena je Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2021./2022., koju možete pročitati na poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_55_1107.html

Potrebno je pratiti mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole - www.upisi.hr, na kojoj će biti objavljivane sve potrebne informacije vezane uz prijave i upise u srednju školu.

Prvu prijavu u navedeni sustav s učenicima ćemo odraditi zajednički na Satu razrednika u petak 28. svibnja 2021.,

a roditeljski sastanak na kojem ćete dobiti sve potrebne informacije održat ćemo 31. svibnja 2021. u 17:00 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 24. 5. 2021. 09:36

Obavijest o e-mail adresama na koje je moguće dostaviti dokumentaciju

Poštovani roditelji, dragi učenici,

novost u ovogodišnjem upisnom postupku u 1. razred srednje škole jest propisana mogućnost dostave prijavnica u osnovnu školu i upisnica u srednju školu, kao i ostalih dokumenata važnih za upis (dokument o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, dokument kojim učenik ostvaruje pravo na izravni upis, dokument kojim učenik ostvaruje pravo na dodatni bod, i dr.) osobno ili elektroničkim putem (skenirano ili slikano).

Ostali dokumenti važni za upis mogu se dostaviti elektronički do 13. srpnja, dok će prijavnicu svaki učenik moći isprintati sa svojeg sučelja u razdoblju između 22. i 24. srpnja, potpisati s roditeljem i uslikanu ili skeniranu moći poslati elektroničkim putem svojoj razrednici ili joj donijeti osobno. Nakon objave konačne ljestvice poretka (25. srpnja), učenici će također sa svojeg sučelja moći isprintati upisnicu i elektronički ju poslati u srednju školu koju su upisali ili ju donijeti osobno.

E-adrese na koje je moguće dostaviti navedenu dokumentaciju u osnovnu školu (dokumenti važni za upis, prijavnica) su:

Manuela Tržić (8.a): demijan19@gmail.com

Ivana Biluš (8.b): ibilus6@gmail.com

Napominjemo da su sve informacije o upisima u 1. razred srednje škole dostupne na www.upisi.hr, kao i u publikacijama "Prijave u upisi u srednje škole za šk. god. 2020./2021. - Idemo u srednju!" dostupnima na navedenoj mrežnoj stranici.

Od iznimne je važnosti svakodnevno pratiti obavijesti na platformi "Teams".

Za dodatne informacije ili pitanja možete se javiti i na broj pedagoginje 048 830 086.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 15. 6. 2020. 09:43

Objavljena ODLUKA O UPISU UČENIKA U 1. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠK. GOD. 2020./2021.

Dragi učenici i roditelji,

Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2020./2021. možete pročitati na sljedećoj poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html

Kao i dosad, sve potrebne informacije pratite na našoj platformi Teams u okviru nastave na daljinu, a jednako je važno pratiti i mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole - www.upisi.hr, na kojoj će biti objavljivane sve potrebne informacije vezane uz prijave i upise u srednju školu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 29. 5. 2020. 09:55

VODIČ KROZ SREDNJE ŠKOLE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2020./2021.

Dragi učenici i roditelji,

s obzirom na trenutnu nemogućnost predstavljanja srednjih škola i organiziranja promotivnih aktivnosti u osnovnim školama koje su se dosad provodile, Koprivničko-križevačka županija ovim je Vodičem na jednom mjestu približila brojne programe srednjih škola na području Koprivničko-križevačke županije.

Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije u elektroničkom je obliku dostupan na https://kckzz.hr/wp-content/uploads/2020/05/Vodic-kroz-srednje-%c5%a1kole-KK%c5%bd.pdf,

a učenicima i roditeljima će biti distribuiran i u tiskanom obliku.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 25. 5. 2020. 11:33

Objavljene su publikacije "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2019./2020. - Idemo u srednju!"

 

 

 

 

 

 

Dragi učenici i roditelji,

na poveznici https://www.upisi.hr/upisi/Novosti/Novost/2553

objavljene su publikacije o prijavama i upisima u srednju školu, kao i primjeri bodovanja.

Na Carnetovoj stranici možete pronaći snimku prethodno najavljenog webinara za učenike:

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13398

 

Podsjećam vas da se na stranici www.upisi.hr redovito ažuriraju i objavljuju sve vama važne informacije, stoga ju je potrebno stalno pratiti.

 

Pedagoginja:

Jelena Šimek Kristović

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 28. 5. 2019. 12:44

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

 

 

Dragi roditelji i učenici,

na sljedećoj poveznici objavljena je Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u šk. god. 2019./2020.:

 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2019_05_53_1020.html

Kao što smo dogovorili, podsjećam da ćemo prvi login učenika u sustav zajednički odraditi u četvrtak 30. svibnja, kao i podsjetiti se svih važnih rokova za prijave i upis.

 

Pedagoginja:

Jelena Šimek Kristović

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 28. 5. 2019. 12:33

Webinar za sve učenike koji upisuju 1. razred srednje škole u šk. god. 2019./2020.

Poštovani učenici i roditelji,

u četvrtak, 23. svibnja 2019., od 13:00 do 14:30 sati, na poveznici 

 

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/13368  

moći ćete pratiti informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNET-a i http://www.upisi.hr te vas ovim putem još jednom pozivam da pratite navedenu web stranicu kako biste bili u toku s najnovijim informacijama.

 

Pedagoginja:

Jelena Šimek Kristović

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 23. 5. 2019. 08:46

Prijelaz iz osnovne u srednju školu – što očekivati i kako se pripremiti?

Vaše se dijete nalazi na kraju osnovnoškolskog obrazovanja. Ostalo je svega nekoliko mjeseci do završetka jednog poglavlja i početka novog. Prelazak iz osnovne u srednju školu velika je promjena za koju se potrebno dobro i temeljito pripremiti. 

Ako već niste, obvezno razgovarajte o odabiru srednje škole. Određena djeca samostalno donose odluku koju srednju školu žele upisati i završiti, bez obzira radi li se o strukovnom ili gimnazijskom programu i bezrezervno stoje iza te odluke jer je to ono što žele. Njihova je vizija jasna i utemeljena i točno znaju što i zašto žele. Međutim, također postoje djeca kojima je potrebna roditeljska pomoć. Ako dijete treba vaše smjernice, savjete i preporuke, preporučamo vam da nastojte ne inzistirati na onome što vi želite, već ono što smatrate da bi bilo najbolje za vaše dijete. Što to znači? Nastojte uzeti u obzir njegove talente, preferencije i sklonosti. Ako ste vi završili gimnaziju, ne znači i da vaše dijete treba upisati gimnazijski program. Svakako uzmite u obzir djetetove ocjene i realne mogućnosti koje one donose. Ako ste i sami nesigurni po pitanju kamo usmjeriti dijete i što preporučiti u odabiru, otiđite na razgovor s njegovim sadašnjim razrednikom i nastavnicima. Oni vam mogu dati objektivnu, realnu i stvarnu sliku kako je izgledao odgojno-obrazovni proces vašeg djeteta i što bi prema njegovim uspjesima mogao biti dobar odabir. Kada sve uzmete u obzir, uzmite dovoljno vremena i zajedno s djetetom prođite sve stavke i mogućnosti i pokušajte donijeti odluku koja će najviše ići u korist vašeg djeteta. Jer, ipak je ono koje dalje ide u srednju školu i kojemu je odabir škole sljedeći vrlo važan korak u budućnosti.

Srednje škole imaju svoj dan otvorenih vrata kada možete doći, razgledati školu, upoznati se s prostorom, postaviti pitanja koja vas zanimaju. Nakon što se odlučite za nekoliko potencijalnih srednjih škola, nastojte ne propustiti ovu priliku jer je idealna prilika za upoznavanje prostora i nastavnika koji će obilježiti sljedeće četiri godine obrazovanja vašeg djeteta.

Proučite zajedno s djetetom popis predmeta koje će pohađati u prvom razredu. Zašto je važno ne preskočiti ovaj korak iako vam se možda uz sve obveze koje dijete sada ima, ali i vi, čini prerano i nepotrebno? Dijete koje završava osnovnu školu naviknuto je da jedan način odgojno-obrazovnog procesa i uskoro će se suočiti s drugim na koje nije naviknuto, najviše iz razloga jer najčešće ne zna što ga očekuje. Objasnite kako će se broj obveznih predmeta povećati, kao i satnica i da će gradivo biti zahtjevnije, opsežnije i teže od onoga prije. Pripremite dijete da će mu možda trebati više vremena na privikavanje i svladavanje gradiva i da je upravo zbog toga važno donijeti dobru odluku vezanu uz odabir srednje škole, ali i prihvaćanje novih obveza i odgovornosti koje će se zasigurno znatno povećati.

Važno je razgovarati i o novom društvu i razrednim kolegama. Možda će neki prijatelji ići u istu školu kao i vaše dijete, ali djetetu to nikako ne smije biti jedino uporište na kojemu će temeljiti odluku koju srednju školu želi upisati. Ako i upiše istu školu kao i njegovi prijatelji, ne znači da će ići u isti razred i zato je važno na vrijeme dati do znanja kako stvari neće biti iste kao i u osnovnoj školi. Preporučamo vam da razgovarate i o novim učenicima koje će upoznati i različitim društvima u kojima će se naći. Na vrijeme ga upozorite na eventualne izazove koje može očekivati i odredite granice kojih se potrebno pridržavati.

Srednja je škola novi početak i novi izazov, ali sve može biti jednostavnije i manje stresno ako dijete na vrijeme pripremite, ali i sebe za novu etapu u vašim životima. Budite potpora i nastojte raspolagati objektivnim, relevantnim činjenicama i informacijama kako biste što više bili u mogućnosti pomoći. Također, nastojte u ovom procesu naučiti dijete kako samostalno i odgovorno donositi odluke, kako se pripremiti za uspjehe, neuspjehe, možda čak i razočaranja, ali kako je na kraju ipak najvažnije iskustvo i znanje koje će proizaći iz svega. 

 

Izvor: www.skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Šimek Kristović  datum: 6. 5. 2019. 09:31
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaKalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Svi u školi svi pri stolu 5


KNJIŽNICA

Dobro došli u knjižnicu.

Pratite događanja.

Pretražite katalog i pronađite knjigu koja vam je potrebna.


JELOVNIK

 

Brošura za roditelje-,,Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati", Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske


 

NE govoru mržnje na internetu

 


TKO SMO MI?


ZELJOTEKA 2020.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2020.pdf


ZELJOTEKA 2019.

Priloženi dokumenti:
zeljoteka 2019 small.pdf


ZELJOTEKA 2018.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2018.g..pdf


ZELJOTEKA 2017.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2017.pdf


ZELJOTEKA 2016.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2016..pdf


ZELJOTEKA 2015.

Priloženi dokumenti:
Zeljoteka 2005..pdf


ZELJOTEKA 2014.


ZELJOTEKA 2013.


ZELJOTEKA 2012.


ZELJOTEKA 2011.


ZELJOTEKA 2010.


RASPORED SATI

Priloženi dokumenti:
Raspored sati 2020-21.docx


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Školstvo

Dnevni tisak

Tražilice
 • Google
 • Yahoo


INFORMACIJE


Anketa
Volite li ići u školu?
e-lektire


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju